A meleg pap 80 ezret ajánlott a szexért

meleg_papNyolcvanezer forintot ajánlott kétnapi homoszexuális kalandért L. atya (56) – állította Kósa Richárd (29), aki „szerelmi légyottba” keveredett a jászberényi Jézus Neve ferences templom esperesével. Mivel azonban a meleg pornó színészként dolgozó fiatalember nem kapta meg a pénzt, Kósa a nyilvánossághoz fordult, és őszintén beszélt kapcsolatáról a pappal. Mint írtuk, a kettős életet élő esperes, paptársai és hívei előtt eltitkolva, időről időre felkerekedett, és Budapesten, a Nyugati tér környékén keresett magának szexpartnert. Így találkozott az elmúlt hetekben Kósa és L. atya, aki elvitte a fiatalembert a jászberényi plébániára és paplakba, ahol többször homoszexuális aktust létesítettek. Miután az esperes nem fizetett, Kósa mobiltelefonnal rögzítette az eseményeket. A felvételen jól hallatszik, hogy az atya beszél, és képet is mutat egy másik fiatalemberről, akivel 1995-ben ismerkedett meg szintén a Nyugati téren. A munkanélküli román fiatalember odaköltözött a plébánoshoz, aki a megélhetésben is segített neki. L. atya szerint nagyon közel álltak egymáshoz a férfival. Majd a felvételen hallatszó Kósa elárulta az esperesnek, hogy vágyfokozó injekciót is hozott magával, ezzel biztosítva azt, hogy egész éjjel maradéktalan örömben legyen részük.
Azt egyelőre nem tudni, hogy L. atyától elhatárolódik-e, vagy kiáll mellette az egyház, hiszen tegnap ebben a témában senki nem akart nyilatkozni. Felhívtuk a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, ahol még el sem mondtuk, miért keressük őket, máris az egri érsekséghez irányítottak. Ott azonban közölték: nem nyilatkoznak.
– Ne haragudjanak, nem szeretnék erről beszélni – mondta megtört hangon L. atya, aki állítólag miután megneszelte, hogy Kósa a Blikkhez fordult, elment Jászberényből. Helyettese nem árulta el, hol található az atya.
De milyen károkat okozott a hívekben, hogy kiderült a 14 éve köztiszteletben álló L. atya titka? – Ez valószínűleg megosztja a hitközséget. Aki a papot látja az atyában, az megbotránkozik, és azt mondja, az esperes bort iszik és vizet prédikál. Aki azonban látja a plébánosban az embert is, az megbocsát neki, hisz a vallás erről szól – magyarázta Bilkei Pál pszichológus, aki szerint azonban a papban nagy törést okozott, hogy kiderült a titka. – Érthető, hogy bujkál, nem kizárt, hogy a hivatása is rámegy erre, hiszen a múltja mindenhol kísérteni fogja – tette hozzá a szakember. (Blikk)