A pontencianövelők nem csak a szexuális teljesítményt növelik

viagraA legfrissebb kutatások szerint azok a férfiak, akik valamilyen potencianövelő szert szednek, háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen szexuális úton terjedő betegséget, mint azok, akik nem élnek ilyen készítményekkel. Megnövekedett szexuális telejesítés, rizikósabb helyzetek: A szakemberek szerint ennek az lehet az oka, hogy a megnövekedett szexuális teljesítőképesség miatt a férfiak rizikósabb helyzetekbe is belemennek.
A Harvard munkatársai végezték el azt a kutatás, amelynek során kiderült: a potencianövelő szerek jelentősen növelik a szexuális fertőzések kockázatát. A szakemberek 40 év feletti férfiak biztosítási kartonjait vették alapul munkájukhoz. Eredményeiket az Annals of Internal Medicine-ben tették közzé. A legmagasabb fertőzési ráták a gyógyszer szedését megelőző és az azt követő évben voltak megfigyelhetőek. Az orvosok szerint a kutatási eredményekből is kitűnik, hogy a potencianövelőt szedő férfiak hajlamosabbak a védekezés hanyagolására a szexuális együttlétek alkalmával.
Annak ellenére, hogy a fiatalabb férfiak általában gyakrabban váltogatják szexuális partnereiket, mint a középkorúak, mégsem kapnak el gyakrabban szexuális úton terjedő betegségeket. Ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy az idősebbek nem használnak gumióvszert – mondta Anupam Jena.
További cikkek potencianövelőkkel: Potenciafokozó felfedezések – Hugh Hefner Viagrával kúrja a világ legszebb csajait – Stohl András Viagrával szexel – A legdurvább orgiák a sztárvilágban

Vélemény, hozzászólás?