Az olasz parlament támogatta Berlusconit a kurvázásban

Az olasz képviselőház visszautasította a milánói ügyészség kérvényét, hogy házkutatást tarthasson az olasz kormányfő néhány ingatlanában Berlusconi szexbotrányával összefüggésben. Az ügyészség azzal vádolja Silvio Berlusconit, hogy fiatalkorúval létesítetett szexuális kapcsolatot, majd egyik irodáján keresztül fizetett a “szolgáltatásért”.
Az ügyészek házkutatást akartak tartani Berlusconi könyvelőjének irodáiban, mert feltételezik, hogy Giuseppe Spinelli intézte a kormányfő partijain megjelent kiskorúnak és más nőknek szóló kifizetéseket. A római parlament azonban négyórás vita után 315-298 arányban elutasította az ügyészek kérvényét. Ők azonban nem adják fel, várhatóan a jövő héten Berlusconi vád alá helyezését kérvényezik majd.
A csütörtöki szavazás mindazonáltal fontos győzelem volt a miniszterelnök számára, akinek képviselőházi támogatottsága erősen megcsappant tavaly nyár óta, amikor egykori szövetségese, Gianfranco Fini képviselőházi elnök hátat fordított Berlusconinak. Egy tavaly decemberi bizalmatlansági indítványt épp hogy csak túlélt. Berlusconi pénteken részt vesz az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján, ahol egy megingott képviselőházi támogatás tovább gyengítette volna az amúgy is megtépázott tekintélyű kormányfőt.

Vélemény, hozzászólás?