Az orvos fotózta a pácienseit

Undorító dolgot művelt ájult páciensével az orvos. Újra dolgozhat az a plasztikai sebész, akit korábban azért függesztettek fel az állásából, mert fotókat készített egy elaltatott páciense vaginájáról és testéről – annak tudta nélkül. Több ilyen esetre derült fény
Dr. Erik Scholtent 18 hónapra eltiltották hivatása gyakorlásától, miután fény derült rá, hogy visszaélt a páciense öntudatlan állapotával – írja a Daily Mail. A férfi az okostelefonjával készített fotókat a mellplasztikára váró, elaltatott nő nemi szervéről, hogy a képekkel a gyűjteményét gyarapítsa.

orvos_meztelen_paciensekkel

Scholten doktor elismert specialistája a női nemi szervek plasztikázásának, emellett mellplasztikát is végez egy angliai, Peterborough-i magánklinikán, és több mint kétezer műtét van a háta mögött.
A bírósági üggyé vált eset tavaly februárban történt, amikor a műtétre váró nő nemi szervének formája felkeltette az orvos érdeklődést, és gyorsan lefényképezte, míg a nő a műtőasztalon feküdt – állítása szerint pusztán szakmai érdeklődésből.
A doktor azzal védekezett, hogy a portfóliójában lévő vagina-fotókat orvosi céllal használja: azoknak a nőknek mutatja meg, akik plasztikáztatni szeretnék a nemi szervüket.
A megalázott páciensnek bocsánatkérő levelet írt, amelyben azt állítja, hogy utólag ki akarta kérni a beleegyezését a fotó felhasználáshoz.