Buzi papok, terhes apáca sokkolja Vatikánt

terhes-apaca-buzi-papokAngliában betiltották az Antonio Federici fagylalt reklámját, mivel a plakátokon meleg papok és egy terhes apáca szerepelt. A cég tulajdonosa állítólag csak viccnek szánta a kampányt. Nem éppen a legjobb időpontot választotta Antonio Federici új kampányához, hiszen XVI. Benedek pápa éppen most érkezett látogatóba Londonba. Nem csoda hát, hogy az exkluzív fagylaltokat készítő cég plakátjait betiltották Londonban, s azonnal el is távolították azokat.
Az egyik képen ugyanis egy terhes apáca majszolja a fagylaltot, fölötte a szlogen pedig azt hirdeti: „Hibátlan meggyőződés”. A másik óriásplakáton két pap áll félreérthetetlen közelségben, szövegük: „Hisznek az üdvözülésben”. A provokáló fotók láttán a Vatikán azonnal nemtetszését fejezte ki, s követelték, hogy a kampányt azonnal állítsák le.
– Szatirikus, finom kis humornak szántam csupán, a vallási motívummal pedig azt szerettem volna érzékeltetni, hogy milyen mélyen érzek a termék iránt! Továbbá az volt a célom, hogy az egyház álszentségére felhívjam a figyelmet – mondta Federici a Times magazinnak, aki nem tart a következményektől és folytatja a polgárpukkasztó kampányt.

2 thoughts on “Buzi papok, terhes apáca sokkolja Vatikánt

Vélemény, hozzászólás?