Dézi táncosnő meggyilkolása színdarab lett

A Kino moziban pénteken mutatják be a Kicsi Nyuszi Hopp, Hopp című darabot, ami a mozi honlapja szerint a Dézi táncosnő és modell meggyilkolásával gyanúsított páros menekülését dolgozza fel. A szőke, angyalarcú modell, Sz. Dézi halála hónapokig foglalkoztatta a magyar közvéleményt, nem csoda, ha még a nyomozás lezárása előtt lecsaptak a sztorira a magyar művészek! Emlékezetes: a 21 éves lányt az M5-ös autópálya mellett találták meg 2008 nyarán összeszurkálva, iratok nélkül, és csak a mellimplantátuma sorszáma alapján tudták beazonosítani a holttestét. Rövidesen kiderült: a lány legjobb barátnőjét, T. Adriennt és barátját, B. Lászlót gyanúsítják a gyilkossággal. A két fiatal tíz napig bujkált a rendőrök elől, végigautózták az egész országot, végül egy nyíregyházi hotelben fogták el őket. Többek között ez a történet ihletett meg két fiatal színészt, Réti Adriennt és Csémy Balázst: kétszemélyes darabot álmodtak meg, melynek helyszíne egy autó, története pedig két fiatal menekülése a törvény elől.

Reti-Adrienn-Csemy-Balazs-Dezi-gyilkossag

– A Bárka és a Kecskeméti Katona József Színház ifjú művészei már régóta szerettek volna egy közös darabot. Az ötletükkel megkeresték Pelsőczy Rékát és felkérték, hogy rendezze meg az előadást. Hármuk improvizációiból állt össze a Kicsi Nyuszi Hopp, Hopp, ami egy izgalmas, mai szövegekből összeállított előadássá vált a hosszú próbafolyamat alatt – nyilatkozta Gáspár Anna produkciós vezető – A darab azonban nem egy konkrét esetről szól, csak egy fikció. A történet szereplői kitalált személyek, nincs közük semmilyen valós személyhez vagy történéshez.
Ezt hangsúlyozta Réti Adrienn, a darab egyik főszereplője is:
– Olyan ez számunkra, mint egy jutalomjáték. Az előadáshoz több gyilkossági esetből is merítettünk. A forgatókönyvhöz felhasználtunk internetes blogokat, bejegyzéseket, dalokat és híradókat is. A gyilkosságban, mint témában a cselekedet érthetetlensége fogott meg – fogalmazott a fiatal színésznő.
Dr. Kamarás Péter ügyvéd  értesült arról, hogy ügyfele, T. Adrienn színpadi karakter lett.
– Elhamarkodottnak tartom a téma feldolgozását! Azt sem tudni, hogy az ügyészség szerint mennyiben vétkes az ügyfelem, hiszen még a vádemelés sem történt meg – háborodott fel az ügyvéd – Figyelemmel kísérem az előadást, és nem habozok cselekedni, ha megsértik Adrienn érdekeit.
[Bulvár] A színdarabról továbbiak itt