Ellen von Unwerth 20-as évek pornója

Ellen von Unwerth a 80-as évek végén, 90-es évek elején lett ismert, sőt egy csapásra elismert divatfotós. Sokan Helmut Newton utódjának tartották, de az utóbbi két évtized alatt kinőtt már abból, hogy másokhoz hasonlítgassák. A júniusi Glamour címlapján Victoria Beckham szerepel, a magazin borítóján szereplő képet, no és a focistafeleséggel főszereplésével készült, látványos és játékos anyagot is a német származású sztárfotós, Ellen von Unwerth készítette. 1954-es születésű művész 10 éves modellkarrier után átállt a kamera másik oldalára és felcsapott fotósnak. A 80-as évek végétől kisebb magazinokban jelentek meg munkái, majd a Guess? számára készített reklámanyaggal egy csapásra robbant be a divatvilágba.

20-as_evek_pornoja_2010-ben

Sikerét egyedi látásmódja mellett kétségkívül a szerencsés csillagállásnak is köszönhette, hiszen a kampányban nem más szerepelt, mint Claudia Schiffer az aktuális szupermodell. Ellen von Unwerth erotikus vibrálású, monokróm képeinek sikerét kétségkívül Madonna Like a Prayer és Erotica című albumainak hangulata, a hozzájuk kapcsolodó klipek vizualitása, túlfűtött szexualitása alapozta meg. Ekkoriban még sokan bírálták, hiszen csak egy egyszerű Helmut Newton-másolatnak tartották. Az idő azonban Ellen von Unwerth számára meghozta az elismertséget, ma már mindenki elismeri kivételes tehetségét.
Sztárok Unwerth kamerája előtt: Ellen von Unwerth fotói egyszerre érzékenyek és érzékiek, a legártatlanabb sorozataiban is érzékelni lehet a bármikor robbani kész szexualitást és a legprovokatívabb szériáiban is van valami megfoghatatlan romantika, ábrándosság. Leginkább klasszikus fekete-fehér fotókat szeret készíteni, de nem az a fajta fotós, aki csak egy stílusban képes alkotni.
Számtalan fotóalbuma közül az egyik legprovokatívabb, ugyanakkor legszebb a 2003-as Revenge című könyv, amely a némafilmek hangulatát hozzák vissza. A fekete-fehér sorozatban minden a nő érzéki, szexuális fantáziájáról szól. Nem véletlenül tartják Unwerth-et a női vágyak, a női szexuális fantáziák egyik legértőbb ismerőjének és első sorban legjobb megjelenítőjének,
[Gamemaster] Kiszel Tünde fiatalkori szexképei – Magyar retró pornó – Ancient Sewcrets retró pornófilm – Flavia Monti retró képek – Mészáros Dóra retró képek – Retró Anita Blond – Retró Playboy 1993 Vezér Eliza

Vélemény, hozzászólás?