Európa legmocskosabb partija Ukrajnában van

A kontinens nyugati felén kevesen ismeri Popovka nevét, de aki már járt ott, soha nem felejti el az élményt. Timo Maas német DJ egyenesen azt nyilatkozta, hogy sok helyen megfordult, de a Kazantip a legbetegebb, legkaotikusabb, legőrültebb fesztivál, amit látott.
A Szovjetunió utolsó napjaiban egy szörfbajnok helyszínt keresett egy leendő verseny számára, így talált rá a Krím-félszigeten fekvő elhagyott atomerőműre. A szörfbajnokságból nem lett semmi, Nikita Marshunok azonban megrendezte itt az első Kazantip fesztivált. Mára az esemény a Fekete-tenger partján található Popovka faluba költözött, és 150 ezer hedonistát vonzz minden nyáron.
A Kazantip egy teljes hónapon keresztül dübörög, folyik a vodka mindenfelé, és a szexuális szabadosság olykor arcpirító. A legmarkánsabban a rave érvényesül a zenei kínálatból. “Ez nem egy fesztivál. Nekünk alkotmányunk van, ami rögzíti az ismerkedés szabályait, sőt azt is, hogy a toi-toi vécénél kinek van elsőbbsége. Itt az életérzés a lényeg, a zene csak másodlagos” – jelentette ki a büszke alapító atya.
A kezdeti években a Kazantip a nyugaton már olyannyira menő elektronikus fesztiválokat akarta utánozni némi keleti bájjal, azóta azonban éppen az a cél, hogy megkülönböztessék magukat a többi hasonló rendezvénytől.
A “Kazantip Köztársaság” állampolgárai a nap nagy részében meztelenül henyélnek a Fekete-tenger strandján és megpróbálják kiheverni az előző éjszakát. Amint leszáll az éj, megtelik a tíz tánctér és az emberek ismét kivetkőznek magukból.
“A Kazantip nem való mindenkinek. Itt folyamatosan szól a zene, és hát igen, ide a legbetegebb őrültek járnak, a szó legnemesebb értelmében” – mondta a főszervező. A Kazantipnak nincs előre megírt programja, senki sem tudja előre, hogy aznap este ki játszik majd. “A többi fesztivál elveszítette az életerejét, teljesen kereskedelmiekké váltak. Bennünk még él a lázadó szellem. Ha igazi hedonizmust akarsz, bennünket választasz” – jelentette ki Marshunok, a Kazantip Köztársaság önjelölt elnöke.

Vélemény, hozzászólás?