George Clooney mentheti meg Berlusconit a „szexperben”

Megkezdték és nyomban el is napolták Silvio Berlusconi olasz kormányfő büntetőperét, amelyben azzal vádolják, hogy egy fiatalkorúnak fizetett szexuális szolgáltatásért és visszaélt hatalmával.
A milánói bíróságon az érdeklődés azért is volt nagy, mert az olasz miniszterelnök ellen most indult először magánéletével kapcsolatban eljárás. A tárgyaláson, ami mindössze 7 percig tartott, nem jelent meg sem Berlusconi, sem pedig a Ruby névvel elhíresült marokkói származású prostituált. A kormányfő, aki korábban azt mondta, hogy szeretne részt venni a tárgyalásokon, hivatali teendőivel indokolta távolmaradását.
„Berlusconi nem tudott eljönni, mert a kormány válságülést tart a líbiai helyzetről. Ez csupán egy technikai tárgyalás volt, ami nem volt annyira fontos.” – mondta Berlusconi ügyvédje
A bíró május 31-re tűzte ki a következő tárgyalási napot.
Amennyiben bebizonyosodik, hogy a 74 éves miniszterelnök igénybe vette az akkor 17 éves lány szexuális szolgáltatásait, akkor 3 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki rá. Az ítélet viszont súlyosbodhat, ha a hivatali visszaélés vádja igaznak bizonyul. Emiatt 12 évig terjedő szabadságvesztés járhat. A vádak szerint Berlusconi egyetlen telefonhívással elintézte, hogy a marokkói lányt elengedje a rendőrség, miután rajtakapták egy bolti lopáson.
A meghallgatni javasolt tanúk között ott van George Clooney amerikai filmcsillag is, akit állítólag láttak az olasz politikus egyik partiján.
A bíróság előtt egyébként a kormányfő hívei és ellenzői is tüntetést tartottak.
Kedden egyébként az olasz parlament úgy foglalt állást, hogy a milánói bíróság nem illetékes a”szexperben”. A határozat nyomán most a legfelsőbb bírói testületnek kell kimondania a végső szót. Az eljárás viszont hónapokig is elhúzódhat, így egyelőre nem érinti a bírósági tárgyalást. Berlusconi ellen egyébként korrupciós ügyekben több bírósági eljárás folyik.

Vélemény, hozzászólás?