Gólyatábor – meztelen lányok, alkohol, drog, szex

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Közözösségépítő, szép hagyomány vagy az ivászat, a szex és a szívatás triumvirátusára épülő szenvedéshalmaz? Menni vagy nem menni – ez itt a kérdés.
“Visszahúzódó, antialkoholista lány vagyok, szeptembertől új városba kerülök gimibe. Augusztus végén lesz a gólyatábor, de nem tudom eldönteni, menjek-e. Azt hallottam, az ivászatról meg a szívatásról szól az egész, szóval tökre félek. Ti mit tennétek a helyemben?” – írta, egy lány Egerből. Bizonyára szép számmal vannak, akik hasonló dilemmával küzdenek – éppen ezért nem árt szót ejteni a kisgimisek és a friss egyetemisták első igazi kihívásáról, a gólyatáborról.
Amikor az általános iskolai, netán középiskolai éveket magad mögött hagyod, tagadhatatlanul lezártál egy korszakot, ami többet soha nem tér vissza. Ballagás, gólyatábor, érettségi, a jogosítvány megszerzése, vallásosak számára a bérmálkozás, a konfirmáció vagy a bar-mitzva – csupa olyan esemény, amelyek mérföldkövet jelentenek a felnőtté válás rögös útján (klisészótár, hetvenkettedik oldal). A hivatalos események mellett persze az élet mindennapos történései is jelzik, valahányszor útelágazáshoz érkeztél: az első menstruáció, az első szex, az első nyaralás szülők nélkül, az első buli fiúkkal és alkoholos italokkal, az első önálló pénzkereseti forrás… mindez azt mutatja, nyakunkon az a fura, merev valami, amit felnőttkornak hívnak. 14 éves kortól legális a szex és büntetőjogi felelősségre vonható az ember gyereke, 18 éves kortól ihatsz és dohányozhatsz, szavazhatsz és választható is vagy – talán nem véletlenül kapcsolódnak ezek az korhatárjelzők az általános- és a középiskola elvégzésének időpontjához.
Ahogyan a közösség születik: Tizennégy és tizennyolc évesen, mikor már pontosan tudod, szeptembertől melyik város melyik sulijának melyik padjában ülsz majd, valószínűleg már levelet is kaptál a leendő alma matertől, hogy várnak (gólyatá)borozni. Gólyatábor – miről is van szó pontosan? Az általában egyhetes közös táborozás lényege, hogy a rengeteg különféle helyről érkező elsős remekül összespannol, a leendő csoporttársak egymásra találnak, összefuthatsz felsőbb éves szaktársaiddal (akik kiokosítanak, mit és hogyan érdemes csinálnod, hogy minden oké legyen), emellett pedig részed lehet rengeteg kötetlen beszélgetésben, érdekességeket hallhatsz neves előadóktól, lesznek játékok, kirándulások, koncertek, mindezeknek pedig jobb esetben egy frappáns buli ad keretet, ami már önmagában véve is közösségkovácsoló erővel bír. Márpedig a közösségi szellem kialakulásának, a csapatformálásnak vannak bizonyos fázisai, amiből nem árt ott lenni, hiszen aki lemarad, az kimarad. Mert a közösség itt kezd épülni.
További erotika és szex: Sztori a képekhez itt – Diáklányt szeretett a leszbikus tanárnő, féltékenységből leszúrta – Tinikurvák úgy öltöznek, hogy szellőzzön a picsájuk – Iskolás szűzlányokból tartott fenn háremet – Öt szeretőt tartott a 13 éves lány – Egyre korábban kezdik a szexet a tinik – Szexi Thai diáklányok

One thought on “Gólyatábor – meztelen lányok, alkohol, drog, szex

Vélemény, hozzászólás?