Julian Assange pedofilok között volt a börtönben

Pedofilok és gyerekgyilkosok közé tették a börtönben Julian Assange-t, a világméretű botrányt kiváltó Wikileaks portál alapítóját. A 39 éves férfi csaknem két hétig volt őrizetben nemi erőszak gyanúja miatt, eközben a Wandsworth börtön egyik legkeményebb bűnözőinek fenntartott szárnyában kellett tartózkodnia.


Brutális alakok között kellett aludnia Julian Assange-nak, a Wikileaks alapítójának. Assange ellen november 30-án adtak ki elfogató parancsot, amiért állítólag megerőszakolt két svéd nőt. A férfi végül december 7-én önként adta fel magát a londoni rendőrségen. Börtönbe zárták, de múlt hét csütörtökön óvadék fejében kiengedték. Assange a spanyol El Pais című lapnak mesélt megpróbáltatásairól, arról, hogy milyen emberekkel zárták egy börtönyszárnyba.
– Bármerre nézett az ember csak szexuális bűnözőket és gyerekgyilkosokat látott. Éjszakánként az őrült pedofilok folyamatosan a rémtetteikről üvöltöttek, hogy miket csináltak a gyerekekkel – mondta Assange, aki a börtönőrökről viszont nagyon jó véleménnyel volt, az egyiküktől egy kártyát is kapott amelyen a következő állt: „csak két hősöm van a világon, Martin Luther King és maga”.
Assange arról is mesélt, hogy egyik étkezésnél kiesett egy foga, amikor a rizsszemek között ráharapott egy fémdarabra. Azt nem tudja, hogy direkt, vagy véletlen került-e oda a fém, de a fogat mindenesetre eltette magának, később azonban eltűnt.
– Nem lennék meglepve, ha hamarosan felbukkannak az E-bay-en – mondta nevetve Assange.
Az ausztrál származású férfi jelenleg házi őrizetben van egy suffolki birtokon. Itt mesélt arról is, hogy ő, az ügyvédje és a fia is állandóan halálos fenyegetéseket kap, legtöbbjüket amerikai katonáktól.

Vélemény, hozzászólás?