Megvédte Strauss-Kahnt az ismert pornószínésznő

Egy ismert olasz pornószínésznő vette védelmébe az IMF volt igazgatóját. Natasha Kiss a „Corriere della Sera”-nak adott interjúban arról beszélt: együttlétük során nem erőszakoskodott vele Dominique Strauss-Kahn. A felnőtt filmek sztárjával 4-5 évvel ezelőtt töltött egy éjszakát Párizsban a francia bankár.
A nő azt állítja, azért fordult a nyilvánossághoz, mert az általa úriembernek ismert és „Dzsingisz Kánnak” becézett Strauss-Kahnt gyilkosoknak kijáró eljárásban hurcolják meg – szerinte alaptalanul. Strauss-Kahn jelenleg Manhattanben tölti házi őrizetét. New York belvárosában havi 50 ezer dollárért, azaz átszámolva 10 millió forintért bérel neki felesége egy háromszintes luxuslakást.
Dominique Strauss-Kahnról, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) múlt héten lemondott vezérigazgatójáról egy kompromittáló rendőrségi jelentést próbáltak meg kiszivárogtatni az elmúlt hónapokban Nicolas Sarkozy francia államfő közvetlen környezetéből – állította kedd délután megjelent számában a Le Monde.
A lap szerint a 2007-es elnökválasztás előtt készült néhány soros feljegyzésben az olvasható, hogy DSK-t egy rutinellenőrzés során “szerencsétlen pózban” lepték meg egy gépkocsiban, Párizs egyik fizetett randevúiról közismert nyugati részén. A Le Monde-nak sem a párizsi prefektúra, sem a belügyminisztérium nem kívánta hivatalosan sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy létezik a jelentés. A lapnak ugyanakkor három forrás is megerősítette: készült ilyen feljegyzés, s az Sarkozy közvetlen környezetéhez is eljutott.
Az egyik forrás úgy tudja, hogy a jelentés eredeti példányát megsemmisítették, miután “magas helyen” úgy döntöttek, hogy sem büntetőjogilag, sem a médiában nem kívánatos az ügy folytatása. Dominique Strauss-Kahn ugyanis 2006-ban elvesztette a szocialisták elnökjelöltségért folyó küzdelmét, így a jobboldali hatalom számára nem jelentett semmilyen veszélyt. Mindezek tudatában jelölte őt egy évvel később a megválasztott államfő, Nicolas Sarkozy az IMF vezetői székébe – hangsúlyozta a Le Monde.
A cikket jegyző Gérard Davet és Fabrice Lhomme azt állítják, hogy amióta DSK népszerűségi mutatója az elmúlt hónapokban elkezdett fokozatosan emelkedni, Sarkozy közvetlen környezetéből egyre többen dicsekedtek az újságíróknak azzal, hogy kezükben tartják az IMF-vezért, akit az információk nyilvánosságra hozatalával fenyegettek. A le Monde szerint tény, hogy Sarkozy 2002 óta valamennyi választási szempontból számára veszélyes személyiség magánéletének bizonyos kényes aspektusait ismeri. Belügyminisztersége kezdetén ugyanis legbizalmasabb embereit nevezte ki a titkosszolgálat, a rendőrség, valamint a prefektúra élére: ez a csapat – mint fogalmaz a lap – a legjobban informált jelenleg Franciaországban.
Április végén DSK maga is rájött a veszélyre, ahogy azt a Libération című napilap meg is írta egy vele folytatott beszélgetés nyomán. A baloldali politikus számára a nők iránti imádata mellett, a jelenlegi belügyminiszter, Claude Guéant egykori párizsi prefektus feltételezett módszerei jelentették a fő gondot, DSK szerint ugyanis ő terjesztette a magánéletére vonatkozó pletykákat. A Le Monde arra emlékeztetett, hogy Franciaországban a rendőrség mindig is a hatalom egyik fő eszköze volt. A köztársasági elnöki poszt előtt a néhai szocialista Francois Mitterrand és a konzervatív Jacques Chirac is éveket töltött el a belügyminisztérium élén.

Vélemény, hozzászólás?