Ne a pertnerünkben keressük a hibát

A kifogást nem nehéz találni: Fáj a fejem, túl fáradt vagyok – általában ezek vezetnek a hitvesi ágy kihűléséhez. A nők a férfiakat, a férfiak pedig a gyengébbik nemet hibáztatják a szexuális kapcsolat megromlásáért. Rengeteg kapcsolat és házasság romlik meg azért, mert a felek szexuálisan elhidegülnek egymástól. A dolgos hétköznapok után már nincs kedvük egy romantikus légyottra, sőt még a hétvégén sem szakítanak arra időt, hogy szabadon élvezzék egymás testét. A gyakori visszautasítás pedig egyik vagy másik félben a mellőzöttség érzéséhez vezet. A férfiak a nőket, a nők pedig a férfiakat okolják a kialakult helyzetért.

keves_szex_sok_stressz

Az erősebbik nem azt hánytorgatja fel, hogy a hölgyek folyton arra panaszkodnak, fáj a fejük, elutasítják a közeledést, mondván, meghallja a gyerek. A nők viszont azzal vádolják a párjukat, hogy az első két-három év után kihal belőlük a romantika, nem kedveskednek, nem udvarolnak nekik.
– Sajnos van alapja a kifogásoknak, hiszen esténként általában mindenki fáradtan érkezik haza a munkahelyéről – magyarázta a pszichológus. – Azonban van annak módja, hogy fenntartsuk az egymás iránti érdeklődést. Nagyon fontos, hogy a párok között legyen folyamatos testi kontaktus. Megérintsék, megsimogassák egymást. Napközben nem árt, ha jelezzük valahogy a másiknak, hogy hiányzik, és milyen jó lenne, ha most velünk lenne. A szexről beszélni is kell, hiszen fontos az életünkben. Jó, ha felidézünk néhány kivételesen jól sikerült együttlétet, beszélgetünk róla, ezzel is növeljük az érdeklődést a másik iránt. Azt vettem észre, hogy a hosszabb kapcsolatokban egy idő után bekövetkezhet, hogy a párok nem férfiként vagy nőként tekintenek a másikra, hanem mint egy semleges nemű társra. Idáig soha nem szabad eljutni, mert nagyon nehéz és hosszú a visszaút.
Gyakori hiba, ha a nő csak a társa igényeit figyeli és neki akar megfelelni az ágyban. Ezzel túlzottan elkényezteti a férfit, aki egy idő után elveszti szexuális érzékenységét.
– Régi igazság, hogy megszerezni a másikat könnyű, megtartani viszont nehéz. Lehet trükközni meg fejfájásra hivatkozni és kibúvókat keresni a szex alól, de akkor elveszítjük a másikat. Ha ezt akarjuk, akkor hajrá, ha viszont nem, akkor tessék változtatni és odafigyelni a másikra. Persze egy kapcsolat életben tartásáért mindkét félnek tennie kell – mondja Mészáros Dóra sztriptíztáncosnő, aki jó ideje boldog párkapcsolatban él.
Korda György és Balázs Klári nem csak a színpadon, a magánéletben is egy párt alkotnak, kapcsolatuk esetleges megromlása a karrierjüket is veszélyeztetné. Erről azonban szó sincs: – Szerencsések vagyunk, mert azonosak a szokásaink, ugyanúgy szeretjük a tengert és a tengeri ételeket, a napfényt és az utazást. Ráadásul nemcsak a dalokban fontos számunkra a romantika, hanem a mindennapi életben is. Azt hiszem ez a titka, hogy még mindig friss és pezsgő a magánéletünk – árulta el Gyuri bácsi.
További cikkek a témában: Kevés a szex, sok a stressz ez a helyzet – Potenciafokozó felfedezések – Milyen pornófilmre gerjednek a nők? – Szeretők és szeretőtartók – Keveset szexelünk

Vélemény, hozzászólás?