Netes ismerkedés – dagadt csaj

Sokan az interneten keresztül akarják megtalálni életünk párját, számos lehetőség nyílik az ismerkedésre, ugyanakkor számos buktató is leselkedik a gyanútlanul flörtölőkre. Feltuningolt fotókkal csalnak sokan. Az internet sokszor azt sugallhatja, hogy sok, a valóságban lehetetlen dolog megoldható. A szerkesztőprogramokkal feltuningolt, mások képeinek felhasználásával montázsolt fotók pillanatnyi előnyt jelenthetnek, amely szintén csak az első találkozásig érvényes, amikor is élőben érzéki csalódásnak fogunk tűnni. Kattints a képre vagy ide, és meglátod milyen profilképe van a lánynak.

szexi-csaj-egesz-alakos

Néhány tipp a csapdák elkerülésére: Csak semmi kozmetikázás! Ha számokról van szó, légy őszinte! „Ne mond magad fiatalabbnak, testsúlyban könnyebbnek vagy anyagilag tehetősebbnek” – tanácsolja az online társkeresés terén szakértőnek számító Eric Hegmann, az egyik német internetes párkereső oldal pszichológusa. Azok a dolgok, amelyek még „internetes” távolságban talán előnyöket jelentenek számunkra, hátránnyá változnak az első veszélyes találkozó során, amikor szavahihetőségünk egy szempillantás alatt válik semmivé, s egyből csalódást okozunk a másiknak.
szexpartnert-keresBeszédes nevek: Már a nicknevek vagy választott email címek is hosszú távra meghatározhatják megítélésünket az interneten. A Rambo399 név nem csak azt mutatja, hogy nagyon sokan találták (valamiért) vonzónak e nicknevet az érintetten kívül, hanem az életfilozófiába is bepillantást enged. Az őszinteség hosszútávon, e téren is kifizetődik, ám a nevek túlságosan is árulkodhatnak.
Cím és telefonszá, nem ajánlatos, vagy legalábbis meggondolandó a cím és telefonszám feltüntetése az internetes társkereső oldalakon. Nem csak a profi spamelők zaklatása lehet bosszantó, hanem a diszkrét visszavonulás lehetőségét is megtagadod magadtól, ha esetleg valakivel szeretnéd megszakítani a kapcsolatot. Az is meggondolandó, hogy az ilyen jelegű portálokon ne az elsődleges email címedet használd, hanem hozz létre egy másik postafiókot, szintén a könnyebb visszavonulás érdekében.
Túl sok szálon futó párhuzamos cselekmény, ha túl sok horgot lógatunk be egyszerre a vízbe, sokkal hamarabb eljön a szálak feletti ellenőrzés lehetősége, mint azt gondolnánk. Igazán kínos pedig akkor lehet, ha nem tudjuk, kinek mi írtunk, miket ígértünk. Ha a netes partnerek közül pedig valakitől biztosan nem akarunk semmit, azt ajánlatos minél hamarabb és minél őszintébben közölni vele.
netes-csajAz első találkozás helye. Ha a hosszabb-rövidebb ideig tartó netes ismerkedés során minden rendben ment, és eljött a személyes találkozó ideje, ne kövessük el azt a hibát, hogy helyszínként lakcímünket adjuk meg. Az első randi mindig nyilvános helyen legyen. Az is meggondolandó, hogy barátnődet megkérd, hogy a találkozó idején csörögjön rád, hogy minden rendben van-e. Ha nincs így, a telefonhívásra hivatkozva könnyedén kimenthetjük magunkat…
Túlzott elvárások: A szingliség hosszától és a párkapcsolattal szembeni igénytől függően gyakran előfordul, hogy az egyedülállók vágyaikat kivetítik arra a személyre, akivel a párkapcsolat létesítése is lehetséges, s ez által olyasvalakinek is láthatják, akinek szeretnék, ám ez köszönő viszonyban sincs a valósággal. Minél kevésbé ábrándozunk az online felületen megismert partnerről annál kisebb a csalódás veszélye.
Netes ismerkedés a dagadt csaj ilyen profilképpel bassza át a fiúkat. Modernkori szélhámosok, a leggyakrabban felrótt hibái a netes ismerkedő oldalaknak a szabadosság, a trágárság és esetenként a perverz viselkedés. A cybertér mögé bújva bárki lehetőséget kaphat a szerepjátékra, a beszélgetés során nemet, kort, habitust, alkatot, tulajdonságot válthat, következmények nélkül. Ez a játék azért veszélyes, mert az eltérő szerepek cseréje könnyedén elmossa a vonalat a valódi és a fantáziált identitás között Szakértőnk szerint nincs biztos recept a “kamusok” azonosítására. A lehető legjobb védekező mechanizmus a távolságtartás. Az érzelmi függés megjátszását nem szabad elhinned, és a csábító, romantikusnak hangzó szavakra sem építhetsz. A pszichológus szerint a mértéktartás szinte kötelező, ezért reális elvárásokat kell meghatároznod, és közben józannak maradnod!