Nők százezrei tüntettek Berlusconi ellen

Berlusconi imádja a szép és/vagy fiatal lányokat, nőket. Ezekkel is folytatott nem kapcsolatot: Capone Graciana, 24 éves modell akit Angelina Joleihoz hasonlítanak. Nicole Minetti fogorvos, akit akkor ismert meg amikor egy szoborral kiverték a fogát. Francesca Pascale Berlusconi pártjának tagja, egykori modell, légiutas-kísérő volt, és mindössze 25 éves. Roberta Bonasia szépségkirálynő Miss Turín 2010. Miss Torino 2010.

Szexbotrányai miatt nők százezrei tüntettek vasárnap Rómában és több mint kétszáz olasz városban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.
A megmozdulások azt jelzik, hogy az olasz nők egy jelentős része elfordult a sorozatosan szexbotrányokba keveredő kormányfőtől, aki pedig korábban biztos szavazóinak tekintette a konzervatív nőket. Az elmúlt héten több Berlusconi-ellenes megmozdulás is volt Olaszországban. Giorgio Napolitano államfő azt mondta, hogy az országban nagy a politikai feszültség, s egy pénteki találkozójukon figyelmeztette Berlusconit arra, hogy esetleg választásokat lesz kénytelen kiírni.
Szerdán a milánói ügyészség Silvio Berlusconi vád alá helyezését kérvényezte a bíróságtól fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt. A milánói ügyészek szerint Berlusconi “jelentős” számú fiatalkorú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős, Ruby néven ismert lányt, aki egy éjszakai mulatóhely táncosnője, és többször részt vett a Berlusconi villájában rendezett estéken.
A kormányfőt el akarják számoltatni azért is, mert amikor a rendőrség őrizetbe vette a táncosnőt lopás vádjával, akkor Berlusconi közbelépett a szabadon bocsátása érdekében.
Az olasz kormányfő visszautasítja a vádakat, és azt állítja, hogy soha nem fizetett szexért, és a politikailag motivált, baloldali magisztrátus áldozata, amely meg akarja fosztani hatalmától.

Vélemény, hozzászólás?