A Szex – Szexbajnokok

szeretkezesA híres szerető címe keveseknek adatott meg. Azoknak, akik ezt mégiscsak elérték, négy közös vonásuk volt: A tehetség, hogy élénk színekkel ecseteljék saját szexuális hőstetteiket.
Feltűnően rút arc vagy test. Legalább annyi romantika, mint egy biológiai felvételi előkészítőben.Véletlen ismeretség egy éppen ráérő íróval, aki kész az egészet világgá kürtölni.
Mint minden vállalkozásban, itt is igaz, hogy aki alacsony sorban született, az úgy alapozhatja meg legkönnyebben a jövőjét, ha lefekszik egy híres személlyel.
Fontos megjegyeznünk egypár nagymenő nevét e téren, ámbár az óvatosság nem árt. Mielőtt bárkinek elsorolná tetteiket, alkalmazzon egy csipet egészséges kétkedést. Mindenesetre az alábbi választék a megbízhatóbb sztorik közül való.

Dávid és Salamon
Az Ótestamentum fordítói ügyes eufémizmusokat használtak a szex leírásánál. Az “ismer” ige pl. gyakorta a “magáévá tesz” vagy az “odaadja magát” kifejezéssel helyettesítendő.
Dávid királynak nyolc felesége és tíz ágyasa volt. Csak jóval a nyugdíjkorhatár elérése után hanyatlott ereje, de akkor rohamosan. Ekkor következett be az, amiről így ír a Biblia: “bár leplekkel takargatták be, mégsem bírt felmelegedni”. Király lévén, emberei nem merték bedugni az öregek otthonába, ehelyett hozattak neki egy szüzet: bizonyos Abiság nevezetűt. Sajna ő sem volt képes felmelegíteni a királyt, minekutána az hamarosan meg is halt.
Salamonnak egy tengelyen forgott az agya: a hozományvadászatra specializálta magát. Halálakor, úgy mondják, 700 felesége és 300 ágyasa volt. Ezt persze nem kell szó szerint venni, mivel a régi írásokban a találomra választott nagy számok mindössze “jó sok”-nak értendők.
Salamon igazi ínyenc volt. Megpróbált szert tenni legalább egy hercegnőre az ismert világ minden államából, beleértve Egyiptomot. Séba (Sába) királynéasszonya volt a kedvence. Hogy mit evett rajta? Én a magam részéről arra tippelek, hogy ő volt az az egyetlen, akinek a nevét meg tudta jegyezni.

Csou Hszin és Jang Ti
Csou Hszin a Sang-dinasztia playboytermészetű királya volt, aki i.e. 1500 körül élt. Állítólag rendszererint tíz partnerrel hancúrozott egyszerre. Volt egy saját találmányú figurája is, amely abból állt, hogy a “felnyársalt” nő a dereka köré kulcsolta a lábát, s így parádézott körbe vele a szobában. Sajnos, a történet hitelességét nem fokozza a többi “tény”, miszerint két és fél méter magas volt, és puszta kézzel ölte meg a tigrist és a leopárdot.
Sokkal valószínűbbek azok a beszámolók, amelyek Jang Ti viselt dolgairól szólnak, aki a Szuj-dinasztia császára volt a VII. században. Volt egy királynéja, két királynéhelyettese, 6 hivatalos felesége, 72 királyi ágyasa és 3000 szobalánya, akik szintén hajlandók voltak, de csak ha megkérték őket. Különös hírét a jó piknikről alkotott felfogása alapozta meg. Valahányszor útra kelt a birodalmában, gondoskodott róla, hogy a karavánban legyen tíz piros szaténnal borított szekér is, melyek mindegyikén egy-egy mezítelen leányzó hevert, mint lazacos szendvicsen a garnéladíszítés.

Messalina
Valeria Messalina Claudius császár felesége volt. Tizenhat éves korában ment férjhez, de már akkor kifejezetten férfifaló volt. A bolondozásairól szóló egyik sztori a férj távollétéhez kötődik (lám csak: már 2000 éve is!). Az asszony bosszús is volt meg kielégítetlen is, így aztán kihívta versenyre az egyik híres római szajhát. Azt kellett eldönteni, melyikük tud kiszolgálni több férfikuncsaftot egy menetben. A feltételek szerint a nyertesnek járt az összes bevétel. Messalina több mint 50 római előkelőséget győzött csípővel, így övé lett a dicsőség. A pszichológusok később azzal próbálták megörökíteni hőstetteit, hogy a nimfomániát Messalina-komplexusnak keresztelték el. Messalina 30 évesen hunyt el, valószínűleg aggkori végelgyengülésben.

Kleopátra
Az egyiptomi Kleopátra nemcsak Caesar nevű ismerőseiről volt híres, továbbá arról, hogy szamártejben fürdött, hanem arról is, hogy ő volt az ókor legjobb pénisznyelőnője. Egyszer állítólag egyetlen éjszaka során 100 római katonán gyakorolta tehetségét. Harapott tehát mindenkire, akin egyentunika feszült. Görögül Merichanenak hívták, ami, ha jól tudom, “tízezerre tátogó”-t jelent.

Casanova
A híres szeretők leghíresebbike 1725-ben született Velencében. Giacomo Casanovának hívták – magyarul: Újházy Jakabnak –, és egyik kortársa szerint kimondottan “jóképű lett volna, ha nem lett volna olyan csúf”.
Fiatalon kezdte: erkölcstelen viselkedésével 16 évesen kirúgatta magát a papneveldéből.
Gyűjtő típus volt. Számára egy nő legvonzóbb tulajdonsága nem az erénye volt, hanem az a hajlandósága, hogy alapvetően önző célkitűzését, a szex minden létező formában való kipróbálását elősegítse. Csak azokról az aktusokról emlékezett meg, amelyeket a legfiatalabb, legöregebb, legmagasabb, legalacsonyabb, legkövérebb, legtorzabb és leghíresebb nőkkel követett el. Képes volt felidézni olyan részleteket is, mint a mutatvány során alkalmazott székek száma, a színhelyként szolgáló nyilvános park neve, és a hölgy bal lábfejének elhelyezkedése az orgazmus pillanatában. Csak az arcokat és a neveket nem tudta megjegyezni.
Vigasztaljuk magunkat azzal, hogy negyvenedik éve után fárasztóan unalmas fickónak könyvelték el, aki a továbbiakban kénytelen volt pénzért kapható kalandokra szorítkozni. 73 évesen halt meg. Hogy a halálok szifilisz lett volna, csupán irigyei kicsinyes koholmánya.

Nagy Katalin
Hivatalos nevén: “Jekatyerina, minen oroszok cárnője” négy évvel volt fiatalabb Casanovánál. Szomorú belegondolni, hogy sohasem találkoztak, pedig szép pár lehetett volna belőlük. Katalin 16 évesen ment hozzá Péterhez, az ifjú cárhoz, aki borzasztó csalódást jelentett számára. A férfi képtelen volt utódot nemzeni, s ez közbelépésre késztette anyját, Erzsébetet. Először is felbérelt egy Szaltikov nevű udvaroncot Katalin elcsábítására, majd a liezonból született gyermeket elvette anyjától, akit elzárt minden további dévajkodás elől. A fiatal cárnő egész hátralévő életében lázadozott sorsa ellen.
Katalin nem volt született szépség. Rangját használta fel a férfiak csapdába ejtésére. Köztudott volt róla, hogy kegyeltjeit felemelte, ám tönkretette azokat, akik szembeszegültek óhajával. Csak jóképű férfiakat szemelt ki magának, herkulesi teljesítményt követelve tőlük.
Világos különbséget tett “szeretők” és “szezonjátékosok” között. Míg az elsők mellett furcsa módon kitartott, addig az utóbbiaknak az eleven dildo szerepét szánta.
Minden “csődört” először az udvari orvos vizsgált meg, nincs-e nemi betegsége, majd az egyik “előkóstoló” udvarhölgy próbálta ki ügyesség szempontjából. Ha mindkét próbát kiállta, akkor megkísérelhette a cárnő szórakoztatását.
Kevésbé mértéktartó életrajzírói szerint 67 évesen halt meg kopuláció közben egy igazi csődör alatt, melyet az ágya fölé fogtak be. Valójában szívroham végzett vele hivatali íróasztalánál, ámbár kétségtelen, hogy ha rajta múlik, akkor inkább az alternatív verzió mellett dönt.

Futottak még…
A legkiválóbb szexuális önéletrajz Frank Harris “Életem és szerelmeim” című könyve. Harris újságíró volt, így a malackodásairól szóló beszámoló aligha érdemel több hitelt, mint egy vezércikk. Köztudott viszont, hogy az újságírók képesek meghágni bármit, ami mozog, ezért ebben sem lehetünk teljesen biztosak.
Van egy kérdéses figura: Walter, “az angol Casanova”, akinek érdekes kalandjairól Kronhausen számol be. A könyv nehezen hozzáférhető, ezért azt javaslom, hogy Walterral kapcsolatos megjegyzéseinket létezésének megkérdőjelezésére korlátozzuk.
Kétségtelen viszont, hogy minden idők legtermékenyebb nője egy bizonyos Fjodor Vasszilet első felesége (1708-82) volt. Vassziletné 16 pár közönséges ikret, 7 adag hármast és 4 adag négyest szült. 69 gyermeke közül csak kettő nem érte meg a felnőttkort.

Vissza a cikkek nyitólapjára

2 thoughts on “A Szex – Szexbajnokok

  1. Pingback: A Szex | Szex.be

Comments are closed.