Szexhálózatot üzemeltettek, életfogytiglant kaptak

Életfogytiglani börtönre ítélt egy Fülöp-szigeteki bíróság szerdán két svéd férfit, akik internetes szexhálózatot üzemeltettek a szigetországban.
A 31 éves Bo Stefan Sederholmot és társát, a 35 éves Emil Andreas Solemot emberkereskedelem vádjában találták bűnösnek – közölte a bíróság szóvivője. „A Fülöp-szigeteki nők felé tanúsított tiszteletlenség és a törvényeink megsértése miatt a legsúlyosabb büntetést érdemlik” – mondta a bíró. A Fülöp-szigeteken még sosem ítéltek el senkit ilyen típusú ügyben. A svédek hálózatának három fülöp-szigeteki munkatársa 20-20 év börtönt kapott.
A két svéd férfit 2009-ben tartóztatta le a rendőrség, miután házkutatás tartottak egy üzlethelyiségben, ahol számítógépeket és több mint 20 prostituáltat találtak, akiknek webkamerák előtt kellett eleget tenniük a gyakran tőlük több ezer kilométerre ülő kliensek kívánságainak. A prostituáltak szolgáltatásaikért havonta 243 eurót kaptak.
Hasonló internetes szexhálózatok már több éve működnek a szegény ázsiai szigetországban, ahol a hatóságoknak továbbra sem sikerült visszaszorítaniuk a virágzó prostitúciót. A Fülöp-szigeteken szintén népszerű szextelefon-hálózat mintájára kialakított webkamerás szexoldalakon az „érdeklődök” néhány átutalt dollárért cserében élvezhetik a prostituáltak szolgáltatásait. Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?