Szexuális molesztálási botrány Hollandiában is

Február vége óta 200 fölé emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma, akik jelentkeztek a holland katolikus egyház által megadott telefonszámon. Az egyháznak meg kellett emelnie az alkalmazottak létszámát a folyamatosan érkező bejelentések kezelésére.
Jan Waaijer a holland katolikus egyház szóvivője arról beszélt, hogy megrendítette őt a panaszok, bejelentések áradata. A telefonvonalat azt követően bocsátották az egyház szexuális áldozatainak a rendelkezésére, hogy kipattant a szexuális molesztálási botrány a ‘s-Heerenberg fiúiskolában, ahol a 60-as, 70-es években a szerzetesek tömegesen szexuálisan kihasználták a fiúkat.
A szóvivő szerint a katolikus egyház mára már olyan érett, hogy képes önkritikát gyakorolni és megbirkózni a problémáival. A holland sajtó szerint, egy meg nem nevezett nagy biztosító társaság egymillió eurót különített el a katolikus egyház szexuális áldozatainak kártérítésére Hollandiában.
További egyházi szex: Feljelentések után lemondott a püspök – Oltáron szexelt a 12 éves kislánnyal a pap – Vak gyerekeket erőszakoltak meg katolikus papok – Az banán volt, nem a péniszem, mondja a pedofil pap – A papi pedofília áldozatai tüntettek Rómában – Szexbotrány és sikkasztás ügye van a pécsi püspöknek – Buzibárokba járnak a papok – Pedó pornótól hangos a Vatikán – Oltár előtt fajtalankodott az idős pedofil pap videóval – Pedofilbotrány miatt házkutatás a bíborosoknál – Brazíliában pedofíliával gyanúsítanak egy lengyel papot – Pedofília miatt távozhat augsburgi püspök – Elnézést kért a gyerekmolesztálásokért a pápa – A pedofília nem csak a katolikusoké – Férfiprostikra költötte lopott millióit a buzi pap – Papi pedofília az olasz papokkal is – Homoszexuális papok – A pedofília nem csak a katolikusoké – Minden katolikus gyülekezetre jutott egy pedofil vagy buzi – Buzi papok, terhes apáca sokkolja Vatikánt – Az egyház és gyerekzaklató papok önvizsgálata

Vélemény, hozzászólás?