Tündérdomb – Sárosdy Eszter meztelen

Ez egy szőke-film, nyolc és feles kerettel, roma életképpel. Balázs cigányfiú. A 30-as évek végén, a Bakonyban, egy pici kis faluban, Taliándörögdön leszáll egy repülőgép a földekre. A gyerekek kirohannak, csodálkoznak. Balázs is ott van. Ekkor határozza el: jó alaposan megnézi ezt a repülőgépet, hogy később fejből, egy pajtában, titokban elkészíthesse. Cigányközösségben él, más, mint a többiek. Ő és a vajda a repülés öröméért, a csoda miatt elrepülnek.
Ez a film régi és igaz történetet dolgoz fel, amelyet a jelenben is megpróbálnak végigkövetni Budapesten. A kirekesztettségről szól, a kívülállásról, a szabadságról és arról, hogy ebben a világban ez mennyire történhet meg. A filmet kétféleképpen nézhetik: vidáman vagy szomorúan, írja a Port.hu
Rendező Szőke András, szereplők: Csuzdi Balázs, Sárosdi Eszter, Makai Szilvia, Szőke András, Galkó Balázs, Fábry Sándor, Szűts Miklós, Badár Sándor, Simó Sándor, Horváth Zsuzsanna, Rákli Veronika. Olvass itt tovább Tündérdomb témában.
Anyaszült meztelenül vállalt szerepet az ismert műsorvezető! Sárosdy Eszter, az RTL Klub egykori hírolvasója kendőzetlenül mutatta meg bájait Szőke András Tündérdomb című alkotásában nyolc évvel ezelőtt színésznőként.
Sárosdy Eszter karrierje feltehetően Szőke Andrásnak is köszönhető. A rendező 2000-ben bemutatott Tündérdomb című filmjéhez az akkor még húszas évei elején járó lányt választotta főszereplőnek.
A vidám, taliándörögdi történet a 30-as évekbe repít bennünket, amikor is a település roma származású fiúja, Balázs megvalósítja álmát: repülőgépet épít egy pajtában. A szereplők között feltűnik például az írórendező Szőke András, az örök barát Badár Sándor, a showman Fábry Sándor. A főhőst alakító Csuzdi Balázs szerelme, Eszter ajánlása útján kapta a szerepet.
– A történeteimet, a karaktereket szó szerint az utcán, az életből merítem – magyarázta lapunknak Szőke. – Esztert előtte nem ismertem, de alkalmas volt erre a szerepre. Nem egyszerű jelenetekben kellett helytállnia, de minden gond nélkül vállalta ezt. Még a vetkőzést is. Nagyon jó volt vele dolgozni, azt azonban nem tudom, hogy ma igent mondana-e ugyanerre a felkérésre. De valószínűleg inkább nem – tette hozzá.
A filmbéli szerelmeseket egy alkalommal anyaszült meztelenül kergetik a falubeliek egy vízzel teli fémkádig, jó alaposan meg is mosdatják őket benne, majd a fiatalok elmenekülnek. Mindezt úgy, hogy a testüket borító csirketoll a jelenet végére fedetlenül hagyja bájaikat.
Sárosdy Eszter, aki jelenleg az ATV műsorvezetője, vállalja, hogy akkoriban meztelenkedett.
– Abban az időben színésznek készültem, és nagyon örültem a felkérésnek, nem szégyellem – mondta lapunknak a csinos híradós. – Csak később alakult úgy az életem, hogy nem ezen a pályán, hanem a képernyőn folytatom a munkásságom – mondta a Blikknek.