Újra börtön fenyegeti Keleti Györgyit

Az olasz hatóságok tovább vadásznak a prostituáltak futtatásával vádolt egykori modellre. Itthon ugyan már jogerősen húsz hónap felfüggesztettet kapott, de csak akkor lehet nyugodt, ha kint is lezárják ellene az eljárást.
Mindenki azt hihette – még Keleti Györgyi is –, hogy itthoni ítéletével, a felfüggesztett börtönbüntetéssel örökre lezárult az ügye, megszabadult a kellemetlen történet következményeitől, ám ez nem így van. A Bors megtudta, hogy az olasz hatóságok továbbra is hajtóvadászatot rendeznek a volt honvédelmi miniszter lánya ellen. Két napja a római bíróság folytatta a büntetőügyét, prostitúció elősegítésével vádolják. A tárgyalást novemberre napolták, és megeshet, hogy még idén ítéletet hoznak. A Keleti lány továbbra sem aludhat nyugodtan, ezért a bűncselekményért ugyanis háromtól nyolc évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. Lapunk megkereste ügyvédjét, aki megerősítette információinkat.
– Mi bizakodóak vagyunk. Olasz kollégám tájékoztatása szerint van esély arra, hogy megszüntessék Györgyi büntetőügyét. A bíró azért napolta el a tárgyalást, mert tájékozódni szeretne a nemzetközi és az európai uniós jogról, ezután hozza majd meg a döntését – mondta lapunknak dr. Gerencsér András, Keleti Györgyi ügyvédje.
– Várom a novemberi tárgyalást, ennél többet nem kívánok mondani – tette hozzá az egykori modell, aki hasonló bűncselekmények miatt itthon egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ahogy a magyar bíróságon elhangzott: a prostituáltak között közismert volt, hogy Keleti Györgyi olaszországi ismeretségei alapján tud segíteni azoknak a lányoknak, akik kint szándékoznak dolgozni. Kézről kézre adták a telefonszámát, ő pedig pénzt fogadott el tőlük, és kitartatta magát velük. Györgyi „munkanaponként” 100-150 euró (25-40 ezer forint) közötti összegeket kért és fogadott el a kint dolgozó magyar prostiktól.
Ugyanebben az ügyben nyomoztak az olasz hatóságok is, az általuk kiadott elfogatóparancs alapján kapcsolták le Németországban, ahonnan egy római büntetés- végrehajtási intézetbe vitték. Bár egy jogi hiba miatt hatvan nap után kiszabadulhatott, az olaszok láthatóan nem mondtak le arról, hogy a bűncselekményt tüzetesen kivizsgálják. Bár az elfogatóparancsot megszüntették ellene, és az útlevelét sem vonták be, Keleti Györgyi csak akkor nyugodhat meg, ha végre kint is lezárják ellene az eljárást. Forrás: Borsonline.hu

Vélemény, hozzászólás?