Análszex és Perez Hilton a Vengaboys ütőkártyája

A 90-es évek egyik sikercsapata Magyarországon is járt. Elcsíptük őket, és kiderült, bizony a tagok nem mentesek a sztárallűröktől. A kilencvenes éivek végének kérészéletű, viszont hirtelen felívelő karriert produkáló amszterdami popcsapata, a Vengaboys új számmal próbál meg visszatérni a köztudatba. Az anális szexről szóló Rocket to Uranus című számhoz készült egy tartalmában a szám gagyiságát idéző klip Perez Hiltonnal, Pete Burnsszel, fallosz alakú űrhajóval és kínos popkulturális utalásokkal.

vengaboys

Egyáltalán ne érezzék magukat kellemetlenül, ha a We’re Going To Ibiza, valamint a Boom Boom Boom Boom számcímek semmit sem mondanak önöknek, ez csupán annyit jelent, hogy ahhoz a szerencsés csoporthoz tartoznak, amelyik a kilencvenes évek végén lemaradt az amszterdami illetőségű, Vengaboys nevű popcsapat pusztításáról. Most viszont, hogy ezt olvassák, megtört a szerencsehullám, mégiscsak összefonódott életük egy pillanata a Vengaboys zenekarral. A gyorsan felfutó, majd hirtelen aláhulló zenekar ugyanis 2010-ben úgy döntött, megpróbál visszatérni az anális szexről szóló, Rocket to Uranus című számmal.

Nem túl bonyolultan hangzó, de annál nagyobb slágerek a 90-es évek nagysikerű holland dance-pop bandájához, a Vengaboys-hoz fűződnek. Igen ők még léteznek, bár voltak kisebb-nagyobb kihagyásaik és tagcserék, de az eredeti felállás többé-kevésbé megvan… A két fiúból és két lányból álló együttes Eindhovenből érkezett Budapestre. A reptéren elsőként mi találkozhattunk velük. A Vengaboys több, mint 15 millió albumot adott el világszerte, ezért a legjobb dance csapat díját is megkapták. Nevükben a spanyol ,”venga” azt jelenti, hogy jönni, vagyis a Vengaboys azt , hogy ,”gyertek fiúk”. A bandára rengetegen vártak Budapest egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén. Mert lehet bája a direkt gagyinak, de ha valami annyira rossz, mint a Vengaboys új kislemeze, akkor jobb, ha nincs folytatása. Ha nem lenne elég a hihetetlenül bugyuta zene, akkor nyugodtan nézzék meg a számhoz készült klipet, amiben teljesen egyértelművé teszik az összes, az anális szexről szóló utalást. A videóban a Dead or Alive az évek alatt nővé változó énekese, Pete Burns egy ököl alakú űrhajóval akarja meghódítani az Uránuszt, angolosan ejtve Uranust, ami nagyon közel áll a Your anus, vagyis az ánuszod kiejtéséhez. Az ököl alakú űrhajó mellett feltűnik még egy faszalakú rakéta, ahogy Pete Burns mellett Perez Hilton, a hírhedt celebblogger is

A szám elején Hilton egy ismert angol mondókát idéz, a szám refrénje meg a House of The Rising Sun valami furcsa átértelmezése. Az egész alapja meg Donna Summer I Feel Love című klasszikusa. A számban a Vengaboys meg a Village People-nek állít emléket a YMCA ruháit idéző összeállításokkal. A klip alapvetően felháborodást vált ki a YouTube-on és más videómegosztókon található kommentek alapján, amit néha megszakítanak azok a vélemények, amelyek szerint valószínűleg csak valami viccről van szó. De ez a klip még viccnek is borzasztó gyenge.

A zenekartól egyébként egyáltalán nem állnak távol a sikamlós témák, rövid népszerűségük idejében is alapvetően a szexualitás felől közelítették meg a popzenét. Ez azt jelentette, hogy kigyúrt férfiak és nagymellű nők alakítják a csapatot, a számok meg arra hivatottak, hogy egy kellően gagyi diszkóban segítsék a tánc utáni kopuláláshoz vezető utat, mind szövegvilágukkal, mind ritmikájukkal. Elég csak legnagyobb slágerük refrénjére, a Boom, Boom, Boom, Boom/ I Want You In My Room/ Let’s Spend The Night Together/ From now until forever (Bumm, bumm, bumm, bumm/ A szobámban akarlak tudni/ Hogy együtt töltsük az éjszakát/ Mostantól kezdve mindörökké) szakaszra gondolni, vagy a Kiss című számukra, ami a péntek estékről és az elengedhetetlen tartozékukról, az egy éjszakás kalandokról szól.
[Videók]

Vélemény, hozzászólás?