Betiltották az állatszexet Dániában

Betiltották az állatszexet Dániában, mert túl sokan utaztak oda állatokkal szexelni. Eddig lehetett szexelni az állatokkal, ha nem fájt nekik. Az a baj, hogy ezt nehéz volt eldöntetni. Dániában kedden elfogadtak egy törvénymódosítást, ami betiltja az országban a bestialitást. Megerősítettek vele egy korábbi törvényt, amivel kapcsolatban az állatvédők aggódtak, hogy ösztönözheti az állatszexturisták vándorlását az országba. A dán képviselők 91-76 arányban, öt tartózkodás mellett megszavazták az állatszexet tiltó törvényt, hogy elejét vegyék az országba irányuló állatszex-turizmusnak, írja az Independent.

allatszex_lanyok_kutyaval

Korábban csak akkor tiltották a szexet az állatokkal, ha az fájt nekik. A mezőgazdasági miniszter szerint túl nehéz volt bizonyítani, hogy fáj az állatnak a szex.
“A mostani szabályozás nem védi eléggé az állatokat. Nehéz bizonyítani, hogy egy állatnak fáj, ha szexel vele egy ember. Ezért meg kell adnunk a lehetőséget a kételkedésre”, írta korábban a miniszter.
Dánia volt az utolsó olyan európai ország, ahol legális volt az állatokkal szexelni. Németország, Norvégia, Svédország és Nagy-Britannia viszont már korábban betiltotta.
A dán állatjogi szervezet tiltakozott a törvény ellen, mondván, hogy bőven elegendő a mostani szabályozás, ami nem tiltja az állatszexet, kivéve azokat az eseteket, amelyekben az állat bizonyítható módon szenvedett az aktus miatt.  A dán mezőgazdasági miniszter, Dan Jørgensen szerint:
– A jelenlegi szabályozás nem védi eléggé az állatokat. Nehéz bebizonyítani, hogy egy állat szenved, amikor egy ember közösül vele, ezért kell kétség esetén az állatok javára döntenünk.”
A dán kormány egy 2011-es jelentése szerint minden ötödik állatorvosban felmerült már a gyanú, hogy egy általa kezelt állat korábban emberrel közösült.
Annak ellenére, hogy a hazai állatvédő szervezetek hosszú évek óta követelik a szigorúbb szabályozást, Magyarországon az állatszex nem bűncselekmény, csupán szabálysértésnek minősül, és 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki miatta. A szexuálpszichológus néhány éve azt mondta, hogy az állatokkal szexelők:
– Azt élvezik, hogy ebben a helyzetben ők a magasabb rendű lények, és maximálisan ők az irányítók és a dominánsak. A férfiaknál ez legtöbbször egy aktus, amit egyszer-kétszer kipróbálnak, a nők viszont könnyen függők lehetnek.