Egyetem arca szépségverseny, Szeged

Húsz lány versenyez az SZTE Egyetem Arca szépségverseny fődíjáért. 2003 óta rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő Lap az Egyetem Arca szépségversenyt. Butora Sára több versenyt szervezett. Az idei „SZTE Egyetem Arca” címért március 31-ig várták a pályázatokat. A versenyre 25 lány jelentkezett, az egyetem öt különböző karáról.
A döntőig végül 20 lány jutott el. A jelöltek: Balogh Dóra, Börzsei DeniseBődi Krisztina, Csejtei Ágnes, Dávid Lilla, Dosztál Judit, Haraszti Marietta, Kékegyi Szimonetta, Kecskeméti Imola, Komáromi Vivien, Mihalik Boglárka, Molnár Mária, Mundi Nikolett, Orosz Mónika, Orosz Tímea, Pap Beáta, Rácz Tamara, Tarjányi Fanny, Tóth Kitti, Teslér Petra, Turcsányi Petra.
A Hökkentő Lap különdíjáért folyó küzdelem szavazás formájában a Hökkentő Lap Facebook oldalán zajlik. A gyönyörű lányok április 19-én, kedden 21 óráig várják a támogató szavazatokat. A versenyzők április 20-án 20.30-tól a JATE Klubban mutatkoznak be a zsűri előtt utcai és estélyi ruhában. Az egyetemi vezetőkből, főbb szponzorokból és a korábbi szépségkirálynőből álló zsűri döntése alapján választják meg az SZTE 2016-os szépségkirálynőjét és két udvarhölgyét – írja a Szegedma.hu
Az est két házigazdája Szalai Boglárka, a Hökkentő főszerkesztője, valamint Bene Szabolcs rádiós műsorvezető volt, akik profi módon vezényelték le a közel három órás eseményt.
A rövid megnyitó, valamint a zsűritagok bemutatása után az SZTE Cheerleader csapatának bemutatója következett. A színpadra lépés előtti utolsó pillanatban a lányokhoz Rácz Tamara, az SZTE Egyetem Arca 2015-ös győztese szólt, sok sikert kívánt nekik. Este 9 óra körül pedig elérkezett a várva várt pillanat. Az este abszolút győztese Kékegyi Szimonetta volt, aki a megtisztelő címen kívül számos értékes nyereménnyel is gazdagodott, többek között egy páros belföldi utazással, egy OKJ tanfolyam egyikén való 50%-o kedvezménnyel, portfólió fotózással. Szimonetta a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar testnevelő-edző szakos hallgatója. A második helyezett Teslér Petra a Gazdaságtudományi Kar hallgatója , a harmadik Börzsei Denise, Biológia szakos hallgató lett.