Jónás Anna Bernadett lett Komárom-Esztergom megye szépe

Dorogon került sor a Miss Alpok Adria Komárom-Esztergom megyei döntőjének megrendezésére a nagyon szépen feldíszített József Attila Művelődési Ház színháztermében. A rendezvény díszlete egyedülálló volt, mely a dorogi Lótusz virágüzlet, Hartyánné Polonyi Andrea, Szentgyörgyiné Takács Mária és a művelődési ház alkalmazottja: Szentgyörgyi Sándor munkáját dicsérte. A képen Égi Lilla szervezővel láthatók a nyertesek.

jonas-bernadett-egi-lilla

A műsort Mészáros Árpád Zsolt „MÁZS” – a Fővárosi Operettszínház musical énekes sztárja – nyitotta meg Joe Cocker ’You are so beautiful’ című dalával, a közönség sorai között végigsétálva. Ezután köszöntötte a közönséget az est műsorvezetője, a népszerű színész, énekes, televíziós műsorvezető Csonka András. Majd a rendezvény fővédnöke, Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere mondott köszöntőt, melyben elsősorban a szépségről és az emberi értékekről szólt.
Ezután következett a hölgyek első kivonulása utcai öltözetben, ahol farmert és Dorog város címerével ellátott pólókat viseltek. Ebben a körben Csonka András alaposan kifaggatta őket azok alapján a beszámolók alapján, melyeket a lányok maguk készítettek el korábban magukról. És nem maradhatott el az a kérdés sem, mely arról tett tanúbizonyságot, hogy a lányok mennyire ismerik pátriájukat, és hogyan állnák meg a helyüket a megye arcaként. Többek között a Tatai versenyző arról beszélt, hogy Tata miért a vizek városa, az egyik esztergomi versenyző a városa nevezetességeit mutatta be, de szó esett a megye gasztronómiájáról, természeti kincseiről, székhelyének látnivalóiról, illetve arról, hogy Dorog város hogyan fejlődött az évek folyamán egyre élhetőbb és szerethetőbb kisvárossá ipari városból. Sőt azt is megtudhattuk, hogy ki min változtatna a megyében, vagy mit tenne azért, hogy jobb körülményeket teremtsen a fiataloknak.
Ezután az Amira Art Company – Magyarország első hastáncos csoportja, vezetőjük Németh Krisztina „Amira”, aki már több külföldi színpadot megjárt – mutatott be két produkciót, mellyel – lehet mondani – , hogy elkápráztatták a közönséget.
A hölgyek második kivonulása fürdőruhában történt, amihez a Poppy cég ajándékozta a csinos piros fürdőruhákat. Itt a lányok tánctudásukat is bemutatták, mert salsa ritmusokra vonultak be, és kis salsa bemutatót is rögtönöztek. A koreográfus Sonkután Rita volt, aki az esztergomi Mozdulat Táncművészeti Egyesület művészeti vezetője. A fürdőruhás kivonulás után az ő tanítványai léptek színpadra, azzal az előadásukkal, mellyel a show tánc világbajnokságon ötödik helyet értek el idén októberben. Illetve a Hét vezér című darabjukat is megnézhette a közönség, mely igazán illett a Megye szépe nemzeti verseny vonulatba.
Molnár Albert adja át a fődíjat, egy nagy értékű nyakéket a Dorogi Vállalkozók Egyesületének ajándékát. Legvégül a lányokat estélyi ruhában csodálhatta meg a közönség, nem is akármilyenben. EXP – Engi Xénia Petronella Magyarország legfiatalabb divattervezőjének munkáit viselték a versenyzők, kis- és nagyestélyiket, olykor egészen formabontó darabokat. Mindezt élő énekszóra, Mészáros Árpád Zsolt énekelt, és egyenként vezette ki a hölgyeket a kifutóra, majd egy kézcsókkal az útjukra engedte Őket. Olyan volt ez, akár egy élő színházi előadás.
Az eredményhirdetésig Mészáros Árpád Zsolt adott kisebb koncertet, melynek nagyon örültek rajongói, akik szép számmal ültek a nézőtéren.
Végül megszületett az eredmény, a korona Jónás Anna Bernadett fejére került, aki 22 esztendős és Esztergom-Kertvárosból érkezett a versenyre. Első udvarhölgye a tatabányai, szintén 22 éves Lukács Adrienn lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a 24 esztendős tokodaltárói Pollágh Andrea állhatott fel.