Répce szépe

Idén került megrendezésre az első Répce Szépe szépségverseny a helyi Művelődési Házban, A rendezvény jobban sikerült, mint gondoltuk, erről többen is tanúbizonyságot adtak az esemény utáni gratulációikkal. Több leány is úgy távozott, hogy jövőre is visszajövünk. Persze akadtak hibák, és mint minden verseny után vannak csalódottak. Képeket itt láthatsz.
Reggel 10 órától gyülekeztek a versenyzők a Gondola pizzéria kerthelyiségében. A szervezők izgatottan várták a leányokat, hogy kik fognak eljönni, és kit fognak a fotók alapján megismerni! Sajnos ketten – a két nagy esélyes- mégsem jött el a versenyre, de így is nagyon sok szép leány vette birtokába a vendéglátóegységet.

11 órától a gyors ismerkedés után: próba a Műv.házban, ebéd a Liss étteremben, fürdés a sportpályán. Majd három óra után érkeztek a fodrászok és a kozmetikusok a leányokhoz. A leányok szépségért felelős kozmetikus és fodrász hölgyek (Chlebik Hajnalak, Sütő Anikó (Sárvár), Csizmadia Oszkárné (Sárvár), Fülöp Erika és Horváth Eszter (Sopron) estére a versenyzőkből igazi dámákat varázsoltak.
18 órakor kezdetét vette a város első szépségversenye. Ahol 23 teljesen különböző versenyezővel (szőkével, barnával, vasi, pestivel, szlovákkal) ismerkedhetett meg a szépszámú közönség (büszkén írhatjuk, hogy újra bebizonyosodott, hogy Répcelakon is lehet teltházas rendezvényeket szervezni) Voltak nagyon vékonyak, voltak olyanok, akik teltebb idomokkal rendelkeztek. Voltak leányok, akik az életük első szépségversenyén vettek részt, de voltak rutinos, sikeres versenyzők is.
A 23 versenyző utcai- alkalmi- és fürdőruhában mutatták be bájaikat. Bizony az amatőr leányok egy-két kisebb hibától eltekintve felvették a kesztyűt a „profi” versenyzőkkel.
Mint minden szépségverseny után állandó téma, hogy miért pont Ő nyert? Egy internetes portálon olvastuk, hogy „három szempont alapján lehet szépségkirálynőt választani. Vagy a legjobb nőt vagy a legaranyosabb lányt vagy a legjobb királynőt választják meg. Répcelakon a legjobb királynő nyert. A sárvári 19 éves Ható Júlia személyében. Aki közben megnyerte a közönséget is, és a szakmát is. A korona mellé egy hétvégén eltöltését nyerte amit a párjával a Hotel Szarvaskútban vehet igénybe. Különdíjként modellképzőt és az értékes ékszereket nyert
Második helyen a tavalyi Miss Hungary másodikja a győri 18 éves Polgár Ildikó lett. A harmadik helyre pedig a 22 éves csánigi Molnár Ernesztina futott be. Az udvarhölgyek koronát és ékszereket nyertek. Ha rajtunk múlik, akkor a Derdák Viki, Ruzsás Bettina, Karsai Klaudia, Polgár Ildikó, Abonyi Adrienn ötösből került volna ki a végső győztes.
Különdíjat kapott: Abonyi Adrienn, Ruzsás Bettina, Karsai Klaudia, Ható Júlia, Molnár Ernesztina, Polgár Ildikó, Horváth Alexandra, Böndicz Korinna. Dupla különdíjat kapott: Derdák Viktória és Kozma Helga
Az 5 órás rendezvényt sikerült nagyszerű programokkal színesíteni, míg a leányok átöltöztek, a hihetetlen meleg teremben a közönség se unatkozott. A közönség vastapsa kísérte a pápai rock and roll csoport fellépést, majd Arnóczky Noémi gyönyörű hangja ejtette bámulatba a nagyérdeműt, közben Kohus Orsi operett slágerekkel, Bőbe kongával, Páva Juli és barátnői pedig hastánccal szórakoztatta a közönséget.
Összességében egy nagyszerű este volt. A leányok többsége is megvolt elégedve a rendezvénnyel többen is mondták, ha lehetséges jövőre is visszajönnek. Ha lesz II. Répce Szépe szépségverseny! Lesz! Több szponzor is mondta, hogy 2007-ben is támogatni fogják a rendezvényt. Sőt!
Nyugat.hu internetes portál is írt a versenyről: A hétvégén első ízben rendezték meg a „Répce szépe” szépségversenyt. A merész kezdeményezés elsöprő sikert aratott. A nők elismerően, a férfiak pedig szájtátva bámulták a huszonhárom elragadó versenyzőt. A lányoknak háromszor kellett a színpadra lépniük: bemutatkozásként utcai viseletben, a második menetben fürdőruhákban topogtak végig. Levezetésként a báli ruha került a porondra, illetve a lányokra. A szoros versenyben végül Ható Júlia, sárvári szépség fejére került a korona. Azonban a többiek sem maradtak vígaszdíj nélkül, a virágcsokrok mellett értékes jutalmak sorát osztották szét. A zsűri hozzáértését bizonyítja, hogy a közönségdíjat is Júlia kapta.Amíg a lányok a színfalak mögött öltözködtek , a nagyérdeműt rockisok és hastáncosok szórakoztatták. Volt olyan is, aki dalra fakadt a színpadon.